Chleb przygotowywany według receptur gospodyń domowych z miejscowości Jabłonka, pieczony w piecach chlebowych
opalanych drewnem.
Chleby robione są na zakwasie,
 bazą wypieku jest żytnia,
ekologiczna mąka.

Podstawą produktu są grzyby zbierane w tutejszych lasach. Przygotowywane przez gospodynie domowe ich lekko słodkawa zaprawa na occie sprawia, że grzybki są wyśmienite. Podgrzybki są tak małe, że wymagają zbierania na kolanach.
Słoiczek 330 ml

Wyrób regionalny pozyskiwany bezpośrednio od gospodyni posiadającej własne kozy. Produkt certyfikowany ekologicznie. Twaróg z koziego sera czysty i z ziołami, bundz. Feta krojona w oliwie do sałatek. Ser kozi dojrzewający.
Jaja oraz mleko prosto od krowy,
a wraz z nimi sery oraz masło.
Wszystkie produkty pochodzą od sąsiada
z Jabłonki, który pasie krowy
na łąkach z dala od ulicy.
Jabłonka słynie z wielu pasiek
znajdujących się  w okolicach.
Czyste powietrze lasy łąki spowodowały że prawie każdy gospodarz  w Jabłonce posiada własne pasieki. Goście przebywający w Jabłonce będą mogli skosztować świeżych czystych miodów wielokwiatowych jak i spadziowych.
Jabłonka to wieś w której rolnicy w swoich przydomowych ogródkach uprawiają owoce i warzywa. Możemy tu znaleźć truskawki, czereśnie, śliwki, pomidory, kapustę, marchew itp. Goście przebywający w jabłonce będą mogli zamówić wcześniej przed przyjazdem wybrane przez siebie produkty.
Call Now Button