Chleb przygotowywany według receptur gospodyń domowych z miejscowości Jabłonka, pieczony w piecach chlebowych opalanych drewnem. Chleby robione są na zakwasie, bazą wypieku jest żytnia, ekologiczna mąka.
Podstawą produktu są grzyby zbierane w tutejszych lasach. Przygotowywane przez gospodynie domowe ich lekko słodkawa zaprawa na occie sprawia, że grzybki są wyśmienite. Podgrzybki są tak małe, że wymagają zbierania na kolanach. Słoiczek 330 ml
Wyrób regionalny pozyskiwany bezpośrednio od gospodyni posiadającej własne kozy. Produkt certyfikowany ekologicznie. Twaróg z koziego sera czysty i z ziołami, bundz. Feta krojona w oliwie do sałatek. Ser kozi dojrzewający.
Jaja oraz mleko prosto od krowy, a wraz z nimi sery oraz masło. Wszystkie produkty pochodzą od sąsiada z Jabłonki, który pasie krowy na łąkach z dala od ulicy.
Jabłonka słynie z wielu pasiek znajdujących się w okolicach. Czyste powietrze lasy łąki spowodowały że prawie każdy gospodarz w Jabłonce posiada własne pasieki. Goście przebywający w Jabłonce będą mogli skosztować świeżych czystych miodów wielokwiatowych jak i spadziowych.
Jabłonka to wieś w której rolnicy w swoich przydomowych ogródkach uprawiają owoce i warzywa. Możemy tu znaleźć truskawki, czereśnie, śliwki, pomidory, kapustę, marchew itp. Goście przebywający w jabłonce będą mogli zamówić wcześniej przed przyjazdem wybrane przez siebie produkty.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij